961405

راز موفقیت چین در کنترل ویروس کرونا ، بکارگیری فناوری اطلاعات

راز موفقیت چین در کنترل ویروس کرونا ، بکارگیری فناوری اطلاعات


ویروس کرونا



راز موفقیت چینی ها در مهار ویروس کرونا، نقش بزرگ فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی است که چین به کمک آنها توانست این بیماری را تحت کنترل خود در آورد.

مهمترین دلایل موفقیت چین در دو سطح تکنولوژیک و اجتماعی در کنترل ویروس کرونا عبارتند از:


ایمان دولت به تکنولوژی و تحلیل داده ها:

در فضای بیماری و ترسی که شهرهای چین را فراگرفته بود، دولت بر تکنولوژی تحلیل بیانیه ها بعنوان ابزاری برای خروج از باتلاق کرونا تکیه کرد. می دانیم که چین سامانه ویژه ای از برنامه های رصد را برای کمک به اتخاذ تصمیم ها با بیشترین سرعت ممکن را ایجاد کرد.

امروز، اتفاق مهم، استفاده از این تکنولوژی ها در میدان جغرافیایی گسترده و تعداد ساکنان بیش از 1 میلیارد و 350 میلیون نفر است. دولت چین از تکنولوژی پیشرفته خود برای تشخیص افراد مبتلا بهره برد.


تکیه بر هوش مصنوعی به جای انسان:
به دنبال شیوع کرونا، شرکت های متخصص در زمینه هوش مصنوعی با ارائه برنامه هایی که می توانست با حرکات بدن و نشانه های چهره بیماری را تشخیص دهد، به دولت کمک کردند. البته دقت در تشخیص توسط این برنامه ها، متکی بر اطلاعاتی بود که هزاران دوربین پیشرفته موجود در نقاط مختلف چین، ارائه می دادند.

پزشک‌ها در چین ابزار قدرتمند جدیدی مبنی بر استفاده از نرم‌افزار اینفرویژن برای اسکن بیماران در چین ارائه کرده‌اند که برای تشخیص سریع مبتلایان احتمالی به کرونا به آن ها کمک می‌کند. این نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی که اینفرویژن نامیده شده است، می‌تواند موارد مشکل‌دار بالقوه را به سرعت تشخیص دهد.

این نرم‌افزار به شدت به کیت‌های توسعه نرم‌افزار کلارا متکی است؛ کلارا یک قالب اپلیکیشن هوش مصنوعی برای مراقبت از سلامتی است که شرکت ان.وی.دی.آ برای تصویربرداری پزشکی به کمک هوش مصنوعی ایجاد کرده است.


اینفرویژن می‌تواند علائم معمول یا علائم جزئی کووید 19 را در بیماران مشکوک شناسایی کند. بدین منظور، نرم‌افزار به دنبال علائم ریوی که می‌تواند ناشی از ویروس باشد، می‌‌گردد.

رصد دقیق اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی افراد

وقتی مسئولان از اشخاص به خصوصی می خواهند خود را در قرنطینه قرار دهند، موضوع حساس و دقیقی است. این امر مستلزم پایبندی واقعی به قرنطینه، برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس است. اما در تعدادی از کشورها این مساله از سوی مردم رعایت نمی شود.

اما در چین با توجه به مراقبت های ویژه در این زمینه، فرار مردم از قرنطینه غیر ممکن بود؛ به این دلیل که اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی هر شخصی که از او خواسته شده بود در قرنطینه بماند، دائما رصد می شد و با ارسال پیام های هشدار آمیز سریع، از فرد متخطی خواسته می شد در حالت قبلی باقی بماند.


فرهنگ مردم چین برای قبول تکنولوژی جدید

کارشناسان بر این عقیده اند که فرهنگ تغییر و عدم پذیرش آن از سوی مردم، خطرناکترین عوامل برای عدم پیشبرد طرح های مبتنی بر ابتکار است.

این چالش بزرگی است که تمام دولتها با آن مواجهند، اما در چین، به نظر می رسد مردم به ورود سریع عناصر جدید به زندگی خود عادت کرده و ظرفیت زیادی برای سازگاری با تکنولوژی های تازه و تعامل با آن دارند.

کشور چین با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشینِ، با دوربین‌های حرارتی نسبت به بهبود در تشخیص ویروس و افزایش قدرت محاسباتی آنها برای تولید واکسن، اقدام کرده است.

ربات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، همراه دیگر کشور چین برای مهار ویروس کرونا بوده است؛ این ربات‌ها در تلاش هستند تا با پرسش و پاسخ از افراد عادی به پیشگیری و کاهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا کمک کنند.

چین همچنین با استفاده از ابررایانه و هوش مصنوعی برای تشخیص و شناسایی سریع بیماران مبتلا به کرونا از طریق بررسی سی تی اسکن های قفسه سینه آنها اقدام کرده که این فناوری جایگزینی برای کیت های تست ویروس است.

منبع: https://thenextweb.com/neural/2020/03/02/alibabas-new-ai-system-can-detect-coronavirus-in-seconds-with-96-accuracy/

گروه مشاوران سرآمد کسب و کار (BCG)
مطالب مرتبط: پیامد‌های ویروس کرونا (COVID-19) بر کسب‌وکارها