
چالش امنیت در مدیریت دیجیتال
چالش امنیت در مدیریت دیجیتال

مدیریت دیجیتال
امنیت (Security) در مدیریت دیجیتال
امنیت اطلاعات و حفاظت از اسرار سازمانی همواره ذهن مدیران را مشغول خود ساخته است. ساخت صندوق های امن و مکانیزم های حفاظتی برای نگهداری از اسناد کاغذی، خود صنعتی گسترده را پدید آورده است. مراقبت از اسناد کاغذی چندان مشکل نیست. اما هرچه این امنیت را بالاتر ببریم هزینه و زمان دسترسی (Access Time) را افزایش داده ایم.
با پیدایش سند دیجیتال، کار ویرایش و دسترسی، صدور و انتقال اسناد ساده و مکانیزه گردیده است. همزمان با این دگرگونی ها، تخلفات جدیدی نیز مشاهده گردید و مساله امنیت اسناد دیجیتالی مطرح شد. همچنین مشکلات اعتبار سنجی (Authentication) و امضای دیجیتال (Digital Sign) خود مقوله ای شد که مدیران را بیش از پیش از الکترونیکی نمودن اسناد حساس و دارای اعتبار حقوقی منصرف ساخت.
الف : عدم طراحی سیستم اطلاعاتی بصورت درست و منطبق با نیاز سازمان: در کشورهای در حال توسعه که نخستین برخوردها را با این شکل از فن آوری اطلاعات تجربه می کنند بطور فراوان دیده می شود. حتی گاه به سختی می توان یک سیستم یکپارچه و بی عیب و نقص را در این کشور ها پیدا کرد.
ب : عدم آشنایی کارکنان با مفاهیم فن آوری اطلاعات و کار با رایانه: عدم آشنایی کارکنان و مدیران با مفاهیم بنیادین فن آوری اطلاعات.
مدیران در عصر دیجیتال نیاز به دو دانش برای مدیریت دیجیتال دارند. یعنی علاوه بر تخصص های اساسی، به دو دانش زیر نیز نیاز مندند: 1-سواد کار با اطلاعات 2- سواد کار با رایانه
سواد کار با اطلاعات همان دانش بهره گیری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است. زندگی امروز بیش از هر زمان دیگری به اطلاعات وابسته است. گاه با شنیدن یک عدد شاد و گاه غمگین میشویم. و یک عدد می تواند یک مدیر را موفق و یا از کار برکنار سازد. اما بدلیل هجوم انبوهی از اطلاعات ، نیاز به ابزار پردازش اطلاعات احساس می شود. این ابزار نیز رایانه ها هستند .
کار با رایانه و بهره گیری از سیستم های اطلاعاتی برای اهداف پردازشی و تجزیه و تحلیل نیز، نیاز به کسب تجربه و دانش تخصصی مربوط به خود را دارد. ضعف مدیران در این دو نوع سواد اطلاعاتی ( نوع اول و نوع دوم) یکی از چالش های پیش روی مدیران، و دلیل مقاومت آنها در برابر رایانه ای شدن امور است. حال هر نوع سازمانی که باشد، خواه دولتی و خواه خصوصی، خواه تجاری و یا فرهنگی.
ج : رشد روزافزون تخلفات دیجیتال و نگرانی از امنیت داده ها: امروزه کودکان بخوبی با تلفن همراه و رایانه کار می کنند و کارهایی انجام می دهند که والدین از انجام آن عاجزند. برخی از مدیران سازمان ها نیز در وضع مشابهی قرار دارند. جلوگیری از امکان دسترسی غیر مجاز کارکنان به اسناد محرمانه؛ و این مساله که متصدی بخش رایانه شرکت یا سرپرست شبکه بیشتر از مدیر کل سازمان به اطلاعات دسترسی دارد، بسیاری از مدیران را کلافه و مضطرب نموده، و آنها را از رایانه ای نمودن سیستم اداری منصرف و دلسرد می کند.
گروه مشاوران سرآمد کسب و کار (BCG)
مطالب مرتبط: نقش مشاوره کسب وکار دیجیتال در جهت دهی به استراتژی تدوین شده در سازمان های دیجیتال
- ارسال شده توسط Elham
- در 29 آوریل 2020
- 0 نظرات
- برچست ها: امنیت اطلاعات, توسعه خدمات مشاوره مدیریت, مدیریت دیجیتال, مشاوران سرآمد BCG
0 Comments